93531
Książka
W koszyku
Współczesne wydania klasycznych dzieł polskiej sztuki kulinarnej są doskonałą publikacją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i entuzjastów posiłków opartych na naturalnych produktach. Słynne książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej utrzymane w klimacie staroświeckiego domostwa przenoszą czytelnika do świata pełnego ciepła, zapachów, bogactwa zasobnych spiżarni i cynowych naczyń. Najnowsze edycje zachowując piękny styl dziewiętnastowiecznej polszczyzny, mają uwspółcześnioną pisownię oraz towarzyszące przepisom wygodne tabele przeliczeń miar i wag wraz z licznymi współczesnymi komentarzami. Czytelnik znajdzie w nich przepisy na cały rok od: ciast, nalewek i kompotów zaczynając, po konfitury, syropy, marynaty i sery. źródło opisu: http://www.nowy-swiat.pl/ns/?p=964
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641.5 (1 egz.)
Filia w Rudziczce
Brak informacji o dostępności: sygn. FR-64 (1 egz.)
Filia w Łące Prudnickiej
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. FL-64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strona 424.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej